Opfriscursus autorijden

Opfriscursus autorijden

Opfriscursus autorijden

Opfriscursus autorijden? Je bent al in het bezit van een autorijbewijs, maar je hebt al een geruime tijd niet of nauwelijks met een auto deelgenomen aan het verkeer. Dit kan komen doordat je zelf geen auto hebt, door ziekte of een traumatische ervaring in het verkeer dat je niet of nauwelijks meer zelfstandig durft auto te rijden of dat je denkt hoe ging dat ook al weer. Wij hebben de oplossing! Speciaal voor jou hebben wij de opfriscursus autorijden ontwikkeld.

Werkwijze Opfriscursus autorijden

Eerst bespreken we de punten die je lastig vindt op de weg. Ook kun je aangeven welke situaties je graag eens extra zou willen oefenen. In de drukte van het centrum rijden of het leren inparkeren, het is allemaal mogelijk. Jijzelf bepaalt hoeveel lessen je wilt nemen.

Wat is de opfriscursus autorijden?

De opfriscursus autorijden is een speciaal op jou afgestemde cursus. Dat wil zeggen dat jij het tempo bepaalt en op welke onderdelen jij het meest wilt oefenen.

Bijvoorbeeld:
 • Kruispunten, mini en grote rotondes
 • Berijden van autosnelwegen
 • in en uitvoegen
 • Fileparkeren
 • Hellingproef / Parkeergarage
 • Bocht achteruit
 • Voor en achteruit in een parkeervak rijden

Ook zullen wij kijken hoe met jou kijkgedrag en verkeersinzicht is gesteld en hoe we dit kunnen verbeteren. Verder kijken we naar je theoretische kennis, er is in dit opzicht de laatste jaren veel veranderd. Het verkeer is drukker en meer agressief en dit vraagt een aangepast en besluitvaardig rijgedrag van jou.

Is een opfriscursus autorijden wel wat voor jou?

Meld je nu aan en begin deze week met je opfriscursus autorijden!aanmelden-opfriscursus

Rijangst overwinnen

Rijangst overwinnen

Opfriscursus rijangst overwinnen

In Nederland zijn er tussen de 800.000 en 1.000.000 mensen die lijden aan een of andere vorm van rijangst. Naar schatting vermijden een half miljoen Nederlanders het autorijden helemaal.aanmelden-opfriscursus

Rijangst kan specifiek zijn wanneer de angst zich beperkt tot slechts één of enkele situaties, bijvoorbeeld tunnels, bruggen, de linkerrijstrook op de autosnelweg, wegen langs water, het naderen van verkeerslichten, het rijden in een file, inparkeren, verkeersagressie et cetera.

Mensen met rijangst zijn veelal niet alleen bang voor het verkeer of het autorijden zelf. Ze zijn ook vaak bang voor de symptomen van hun eigen lichamelijke angst, zoals spierkrampen en/of duizelingen, hyperventilatie, hartkloppingen, wanhoopsgedachten etc

VEROORZAKERS VAN RIJANGST aanmelden-opfriscursus

 • De snelweg
  Drukte, hoge snelheid, veel rijstroken, in- en uitvoegen. Op de snelweg gebeurt veel en moet je als bestuurder snel kunnen handelen. Als je het gevoel hebt dat het allemaal te snel gaat, kan angst voor de snelweg ontstaan, één van de meest voorkomende vormen van rijangst
 • Vrachtauto’s
  Ze zijn groot en zwaar, manoeuvreren anders dan auto’s.. Veel mensen rijden het liefst met een grote boog om vrachtverkeer heen. Sommige mensen zijn zo bang voor vrachtauto’s, dat ze de snelweg daarom vermijden.
 • Tunnels
  Op steeds meer plaatsen in Nederland worden tunnels aangelegd. Dit om de bereikbaarheid, leefbaarheid en verkeersdoorstroming te vergroten. Maar voor sommige mensen is het idee om onder meters water of aarde door te rijden een angstig idee. Ze rijden liever kilometers om, om zo hun bestemming te kunnen bereiken.
 • Bruggen
  Net als tunnels zijn bruggen een manier om Nederland bereikbaar te houden. Er zijn mensen voor wie een weg over water of snelweg geen pretje is. Ook deze angst is een vorm van rijangst.
 • Verkeersdrukte
  In de binnenstad van de grotere plaatsen en steden in Nederland moet je als automobilist goed op de rest van het verkeer letten. Fietsers rijden links en rechts van je auto, voetgangers steken plotseling over. Trams hebben een plek op de rijbaan waarvoor aangepaste verkeersregels gelden. Voor automobilisten die dit niet gewend zijn, kan dit een spannende aangelegenheid zijn. Bij anderen breekt het angstzweet uit als ze er alleen al aan denken.
 • Parkeergarages
  Sommige parkeergarages gaan meters de lucht in, andere weer diep de grond in. Dat is natuurlijk de ideale manier om spaarzaam om te gaan met beperkte ruimte. Maar deze donkere plekken met lage plafonds en krappe bochten kan ook een bron van rijangst zijn.
 • Onbekende routes
  De rit van en naar de supermarkt gaat nog, en naar je werk lukt iedere dag ook wel. Maar moet je (voor het eerst) naar een onbekende stad waar je de weg niet kent en raak je daarvan in paniek? Ook dan is er sprake van rij-angst.
 • Andere auto’s
  Stap je zomaar in iedere auto en rijd je zonder problemen weg? Of krijg je al angstzweet bij de gedachte hieraan? Veel mensen rijden al jaren in dezelfde vertrouwde auto waarin ze elke knop kennen. Moeten ze onverhoopt toch switchen, dan ontstaat een vorm van rij-angst.
 • Parkeren en andere bijzondere verrichtingen
  Fileparkeren, achteruit inparkeren, de hellingproef. Allemaal net wat anders dan ‘gewoon autorijden’. Tijdens je rijexamen moet je het kunnen, maar in de loop der jaren kun je het zomaar verleren. Als je het niet vaak doet, kan de angst ontstaan om het in onverwachte situaties te moeten toepassen.
 • Watervrees
  Nederland barst van de rivieren, kanalen beekjes en sloten. De een geniet van het mooie uitzicht, de ander blijft er het liefst met de auto zo ver mogelijk vandaan. Op dijken of smalle wegen langs water rijden, is voor veel mensen een reden rijangst te ontwikkelen..

Opfriscursus in Amsterdam

Opfriscursus autorijden in Amsterdam

Opfriscursus in Amsterdam

Een opfriscursus in Amsterdam volgen? Je bent al in het bezit van een autorijbewijs, maar je hebt al een geruime tijd niet of nauwelijks met een auto deelgenomen aan het verkeer in Amsterdam. Dit kan komen doordat je zelf geen auto hebt, door ziekte of een traumatische ervaring in het verkeer dat je niet of nauwelijks meer zelfstandig durft auto te rijden of dat je denkt hoe ging dat ook al weer. Wij hebben de oplossing! Speciaal voor jou hebben wij in Amsterdam de opfriscursus ontwikkeld.

Rijangst overwinnen in het verkeer in Amsterdam?

In Nederland zijn er tussen de 800.000 en 1.000.000 mensen die lijden aan een of andere vorm van rijangst. Naar schatting vermijden een half miljoen Nederlanders het autorijden helemaal. Je bent dus niet alleen. Met onze opfriscursus stap je weer met een goed gevoel de auto in.

Wat is de opfriscursus in Amsterdam?

De opfriscursus in Amsterdam is een speciaal op jou afgestemde cursus. Dat wil zeggen dat jij het tempo bepaalt en op welke onderdelen jij het meest wilt oefenen.

Bijvoorbeeld:
 • Druk stadsverkeer i.c.m. tram en bussen
 • Moeite met het benaderen van kruispunten en grote rotondes
 • Rijden, in en uitvoegen op drukke snelwegen
 • Moeite met beheersing van de koppeling , het afslaan van de motor
 • Bijzondere verrichtingen zoals in vakken of fileparkeren
 • Rijden op steile wegen of in een parkeergarage
 • Moeite met inschatten van andere weggebruikersopfriscursus Amsterdam

 

Onze opfris-rijcoaches zijn gespecialiseerd in opfris-rijlessen.

Jouw onzekerheid wegnemen staat centraal

 

Binnen 5 stappen weer zelfverzekerd de weg op!

 1. Eerst bespreken we de punten die je lastig vindt op de weg. Ook kun je aangeven welke situaties je graag eens extra zou willen oefenen. Je bepaalt zelf hoeveel lessen je wil nemen.
 2. We stellen speciaal voor jou een cursus samen. Dat wil zeggen dat jij het tempo bepaalt en op welke onderdelen jij het meest wilt oefenen.
 3. Tijdens de lessen kijken we hoe het met jou kijkgedrag en verkeersinzicht is gesteld en hoe we dit kunnen verbeteren. Ook kijken we naar je theoretische kennis, er is in dit opzicht de laatste jaren veel veranderd. Het verkeer is drukker en meer agressief en dit vraagt een aangepast en besluitvaardig rijgedrag van jou.
 4. Tijdens de les merk jij al snel dat je steeds zelfverzekerder wordt. Je geeft zelf aan wanneer jij denkt klaar te zijn voor de weg.
 5. Je legt bij ons geen examen af, jij bent geslaagd als jij weer zelfverzekerd zelf de weg op kan!

 

“Rijangst is heel normaal, ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben hier last van”

 

opfriscursus Amsterdam